Comment bien rempoter sa plante d'intérieur ? - Daily flowers

Hoe verpot je je kamerplant op de juiste manier?

Na verloop van tijd kan een potplant verkrampt raken door de groei van de wortels. Het is in deze situatie dat het nodig wordt om het te verpotten. Deze operatie bestaat erin de plant de kans te geven om beter te leven, goed te groeien en vooral om zichzelf beter te voeden met de voedingsstoffen die essentieel zijn voor zijn gezondheid. Als je je kamerplanten het langst wilt houden, kun je dit als volgt doen.

Bereid het benodigde apparaat voor op het verpotten

Voordat u begint met verpotten, is het belangrijk dat u de hulpmiddelen plant die u nodig heeft. We raden u aan ze op een tafel te leggen die eerder is bedekt met een tafelkleed. Vervolgens moet je een nieuwe terracotta of plastic pot vinden, afhankelijk van je voorkeur.

De container moet voorzien zijn van een drainagecircuit dat zal bestaan ​​uit een potscherf en grind of kleikorrels. In het geval dat uw container is ontworpen met een waterreserve, is het niet langer essentieel dat u er drainageapparatuur aan koppelt.

Naast al dit apparaat, raden we u aan om te verzamelen wat u zal helpen om het mengsel te bereiken. Deze omvatten onder andere:

  • Substraat (potgrond, heidegrond, compost, turf of zand) naar behoefte van de kamerplant ;
  • Uit een gieter;
  • Van een troffel;
  • Een geotextielvilt (optioneel).

verpot je plant

Vul de pot met het juiste substraat

Het is essentieel dat de bodem van de pot geperforeerd is om de afvoer te vergemakkelijken. Dus als het gat zorgvuldig is gemaakt, kun je het bedekken met de scherf. U kunt een laag grind of kleiballen van 5 cm op de bodem van de container gieten. Dit proces zal overtollig water gemakkelijk uit de pot afvoeren.

Plaats vervolgens het geotextielvilt in de container en zorg ervoor dat het over de randen naar buiten komt. Hoewel niet essentieel, voorkomt deze stap dat het grind zich vermengt met de grond.

Vul de container gedeeltelijk met de juiste mix voor de kamerplant . Dit moet zo gebeuren dat de kluit de bovenkant van de pot niet bereikt.

Voer het depotten van de plant uit

U kunt beginnen door de plant te ontdoen van uitstekende wortels. Dit is handig voor u bij de taak wanneer u het moet uitladen. Houd nu met één hand de randen van de pot vast en trek met de andere voorzichtig de basis van de stelen uit de container.

Dit proces zou eenvoudig moeten zijn, want de essentiële truc die we je bieden, is om langs de container te tikken om de plant met zijn kluit op te tillen. Als de taak ingewikkeld wordt, moet u misschien de oude terracotta pot breken of de plastic pot met een snijder doorsnijden.

Verpot de plant

Er is een voorbereiding te doen voordat u gaat verpotten. Deze voorwaarde bestaat uit het inspecteren van de plant en zijn wortels en het voorbereiden van de kluit voor de volgende stap.

Als sommige delen van de wortels beschadigd of dood zijn, zorg er dan voor dat u ze verwijdert met een zeer scherpe snoeischaar. Als ze gewoon een soort wirwar vormen, maak ze dan voorzichtig los.

Plaats vervolgens de kluit op de bodem van de pot om deze te centreren en spreid vervolgens de wortels van de plant uit. Om de gaten op te vullen, hoef je alleen maar het bereide mengsel toe te voegen. Doe je best om het met een troffel naar de bodem van de container te verspreiden.

Zo voorkom je dat er luchtbellen in de pot ontstaan. Geef tot slot voldoende water zodat de plant goed water krijgt. Vergeet niet om het mengsel aan te vullen als u na het water geven merkt dat het niveau van het substraat is gedaald.

Nu weet je hoe je je kamerplant op de juiste manier verpot en moet je er gewoon mee gaan experimenteren.

Terug naar blog