Hoe onderhoud en conserveer je je boeket bloemen?

Als je zo lang mogelijk van je boeket wilt genieten, is het noodzakelijk om het goed te onderhouden. Ontdek nu enkele tips en trucs voor een langer behoud van uw bloemen!

Wat zijn de eerste stappen die u moet nemen na de levering van uw boeket?

De eerste acties die u onderneemt nadat de levering is voltooid, bepalen de levensduur van uw bloemen. Wees niet bang om na het verwijderen van de verpakking de stelen van je boeket met een schaar af te knippen. Je bloemist heeft dit waarschijnlijk al gedaan, maar door twee tot drie centimeter van de steel af te knippen , kunnen je planten water opnemen. Verwijder altijd met je schaar de onderste bladeren om te voorkomen dat ze in water weken. Dit beschermt je boeket tegen schimmel en verbetert de algehele esthetiek. Bovendien is het niet nodig om de schakels die uw boeket omringen en harmoniseren ongedaan te maken.

Nu het boeket goed gesnoeid is, is het zaak er een geschikte vaas voor te zoeken. Geef de voorkeur aan een transparante vaas om het licht door te laten en zo bacteriën en rot op de muren te voorkomen. De vaas moet schoon zijn en voor tweederde gevuld met water op kamertemperatuur. Het water moet inderdaad koel zijn , maar niet te veel om de bloemen niet te schokken. Voordat je het boeket in de vaas zet, is het mogelijk om wat zout en houtskool aan het water toe te voegen om je boeket te voeden. Een tot twee druppels bleekmiddel kunnen ook effectief zijn bij het beperken van de groei van bacteriën.

Tips om je bloemen langer te beschermen en te bewaren

De standplaats van uw vaas is bepalend voor de levensduur van uw boeket bloemen. Zeker is dat bloemen licht nodig hebben om te bloeien en zich te ontwikkelen. Probeer je vaas bij een raam te plaatsen zodat je boeket voldoende licht krijgt. Pas echter op dat u het niet in direct contact met de zon laat om het niet te verbranden. Vermijd daarnaast zoveel mogelijk het ontstaan ​​van tocht in huis. Inderdaad, de bloemen van een boeket zijn erg gevoelig voor windvlagen.

De volgende dagen zult u uw boeket moeten blijven onderhouden op straffe van het na enkele dagen vallen van de bloemen. Het is inderdaad belangrijk om het water in de vaas om de drie tot vier dagen te verversen om de versheid van uw bloemen te herstellen. Het kan zijn dat de stelen van uw boeket enkele dagen na levering weer aangroeien. Wees in dit geval niet bang om ze terug te knippen om je bloemen te laten ademen en hun levensduur te verlengen .

Aarzel niet om door onze website te bladeren om de beste boeketten bloemen te vinden die u aan uw vrienden en geliefden kunt aanbieden!Terug naar blog