Comment faire durer les fleurs de son abonnement ?

Hoe zorg je ervoor dat de bloemen in je abonnement lang meegaan?

Bloemenabonnementen worden tegenwoordig steeds populairder. Hiermee kunt u regelmatig prachtige boeketten thuis ontvangen. Maar hoe kunnen we de levensduur van deze bloemen verlengen en er langer van genieten? Hier zijn enkele eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat uw bloemen er langer fris en levendig blijven uitzien.

1. Zet een schone vaas klaar

Voordat u uw bloemen in een vaas zet, zorg ervoor dat deze schoon en gedesinfecteerd is. Achtergebleven vuil of bacteriën kunnen de levensduur van bloemen verkorten. Maak de vaas grondig schoon met warm water en zeep en spoel hem vervolgens grondig af.

2. Snijd de stelen

Voordat u de bloemen in de vaas plaatst, knipt u ongeveer 2 tot 3 centimeter schuin van de stelen. Door deze snede kunnen de bloemen gemakkelijker water en voedingsstoffen opnemen. Gebruik een scherp mes of een schone schaar om te voorkomen dat je de stelen beknelt.

3. Ververs het water regelmatig

Om uw bloemen vers te houden, is het essentieel om het water in de vaas ongeveer elke twee dagen te verversen. Stilstaand water kan de verspreiding van bacteriën bevorderen die de levensduur van bloemen schaden. Door het water regelmatig te verversen, zorg je voor een gezondere omgeving.

4. Voeg conserveermiddelen toe

Gebruik de bloemenconserveermiddelen die bij uw abonnement zijn geleverd of voeg een zelfgemaakte oplossing toe om de levensduur van uw bloemen te verlengen. Deze oplossingen bevatten doorgaans antibacteriële middelen en voedingsstoffen die helpen de bloemen vers te houden.

5. Vermijd tocht en hitte

Zet uw bloemenvaas op een koele plaats, uit de tocht. Hoge temperaturen kunnen het proces van bloemverwelking versnellen. Vermijd ook blootstelling aan direct zonlicht, omdat ze hierdoor sneller kunnen verwelken.

6. Verwijder uitgebloeide bloemen

Om andere bloemen vers te houden, verwijdert u alle bloemen die beginnen te verwelken. Verwelkte bloemen produceren ethyleen, een hormoon dat het verouderingsproces van bloemen versnelt. Door ze te verwijderen verleng je de levensduur van het boeket.

Met deze simpele tips geniet je langer van je bloemenabonnement. Een schone vaas, afgesneden stelen, vers water en een goede standplaats zijn de sleutels tot het verlengen van de levensduur van uw bloemen. Vergeet niet hun schoonheid te waarderen en bewonder het elke dag!

Terug naar blog