Creëer een echte jungle in je interieur

De visie van het paradijs wordt meestal geassocieerd met een tuin bezaaid met groene planten en bomen, doorkruist door een prachtig licht onder een prachtige lentezonsondergang! Wat als het mogelijk zou zijn om dit Eden zelf te creëren door je huis om te toveren in een schitterende innerlijke jungle ?

kamerplant

Waarom van je huis een klein groen paradijs maken?

Tenzij u een tuinman bent die zaden en kleine tere plantjes probeert te beschermen tegen dieren of vogels die ze zouden kunnen opeten, kan het gezelschap van prachtige planten, zoals de bananenboom , de alocasia en de Monstera deliciosa , u een gevoel van diepe rust geven. welzijn zowel door hun schoonheid als door het wonder dat ze opwekken. Niets is zo gastvrij als een mooie plant die bij je entree hangt. De meeste kamerplanten hebben weinig aandacht nodig; ze hebben niet veel water en bemesting nodig zoals je tuinplanten. Ze kunnen in decoratieve containers worden geplaatst om een ​​prachtig landschap rond uw huis te creëren.
Het plaatsen van potplanten in verschillende hoeken van de kamer in uw huis kan ook bijdragen aan de frisse en aangename sfeer van de plek. Nu kun je elke lastige ruimte opvullen en er een mini-groen paradijs van maken!
Ook kamerplanten zijn de beste natuurlijke luchtreinigers. Ze hebben het vermogen om de lucht te zuiveren van giftige chemicaliën zoals formaldehyde en benzeen, die vaak worden aangetroffen in verf, sigaretten, vinyl en oplosmiddelen. Planten kunnen ook de luchtvochtigheid verhogen door water in de vorm van waterdamp af te geven, wat ons kan beschermen tegen ademhalingsproblemen, droge hoest en keelpijn.

overdekte jungle

Hoe kies je je planten om je kleine innerlijke paradijs te creëren?

Hoewel het verfrissend is om omringd te zijn door groene, gezonde planten, is het even deprimerend om omringd te zijn door ongezonde planten. Dus zelfs als je van aloë en andere vetplanten houdt, als je geen zes uur zonlicht in je appartement krijgt, zullen ze het niet goed doen. Kies planten die zich aanpassen en gedijen in het beschikbare licht en niet te veel ruimte innemen. U kunt bijvoorbeeld planten zoals alocasia kiezen die in grootte variëren van 60 cm lang en 60 cm breed tot 4,5 meter hoog en 2,40 meter breed en die onder de juiste omstandigheden zeer snel groeien. Als u echter kinderen of huisdieren heeft, wilt u deze planten misschien vermijden, omdat hun bladeren giftig zijn voor mens en dier. Andere planten zoals banaan en Monstera deliciosa kunnen zeer goede alternatieven zijn vanwege hun schoonheid en hun gemakkelijke aanpassing aan hun nieuwe binnenomgeving.

Het is al een tijdje erg trendy om van je huis een echte groene ruimte te maken. Ook jij kunt je eigen indoorjungle creëren die je appartement verandert in een weelderige en verjongende plek.
Vind de plantmaat die het beste bij je past op www.dailyflowers.be/collections/nos-plantes

Terug naar blog