Les 5 fleurs les plus appréciées dans le monde

De 5 populairste bloemen ter wereld

Bloemen zijn altijd gewaardeerd om hun schoonheid en symboliek over de hele wereld. Bloemen geven is al sinds het begin van de mensheid een universeel gebaar. Bloemen nemen inderdaad om verschillende redenen een belangrijke plaats in in elke menselijke cultuur. Of het nu gaat om decoratieve, rituele of ceremoniële doeleinden, ontdek de 5 populairste bloemen ter wereld.

De roos

De roos is zeker de meest populaire bloem ter wereld. Zijn schoonheid, zijn geur en zijn symboliek laten niemand onverschillig. De roos is aanwezig in vele culturen en verwijst in het Westen naar liefde, romantiek en passie wanneer de bloem rood is. Terwijl witte rozen worden geassocieerd met puurheid en onschuld. De betekenis van de roos is echter heel anders in het Oosten. De symboliek ervan is verbonden met spiritualiteit en filosofie. In India worden bijvoorbeeld rozen geofferd als offer aan de goden in tempels. Ze sieren ook gebedshuizen.

De lelie

De lelie heeft de wereld veroverd dankzij haar elegantie. Deze majestueuze bloem is een prachtige decoratie voor tuinen en parken. Zijn delicate geur parfumeert royaal het interieur van een huis. De lelie wordt vaak geassocieerd met zuiverheid en onschuld. In de christelijke kunst wordt het vaak geassocieerd met de Maagd Maria en maagdelijkheid. Het is om deze reden dat de lelie een integraal onderdeel is van de decoratie van religieuze evenementen. Het wordt regelmatig gebruikt bij bruiloften en doopfeesten.

de lotusbloem

De lotus is in veel culturen een iconische bloem. Het wordt vaak geassocieerd met de uitdrukking van de schoonheid van de natuur en het leven. In het oude Egypte staat de lotus voor wedergeboorte. Namelijk dat er een hechte symboliek bestaat in het boeddhisme: de lotus staat symbool voor spiritueel ontwaken ondanks de moeilijkheden die men in het leven ervaart. Aan de kant van China vinden we de lotus die de zuiverheid van de ziel en het hart vertegenwoordigt. Ten slotte heeft een laatste erkende betekenis van de lotus betrekking op creativiteit.

De zonnebloem

De zonnebloem is een populaire zonnebloem met vele culturen. Het symboliseert zowel geluk, een lang leven als schoonheid. Of het nu voor decoratie of voor gebruik in de voeding is, zonnebloemen worden over de hele wereld gekweekt. Aan de Indiaanse kant verwijst de zonnebloem naar loyaliteit. Als we teruggaan naar de tijd van het oude Griekenland, zien we dat de zonnebloem symbool staat voor meer schoonheid en eeuwige jeugd. Ten slotte verwijst de symboliek van de zonnebloem in het Oosten en meer in het bijzonder in Japan meer naar geluk en vitaliteit. Tot slot symboliseert de zonnebloem door zijn vorm en kleur wonderbaarlijk energie en kracht.

De orchidee

De orchidee is een delicate en mysterieuze bloem, die over het algemeen wordt geassocieerd met zeldzaamheid en kostbaarheid. In de Griekse cultuur staat de orchidee voor vruchtbaarheid. In China en Japan verwijst de orchidee echter eerder naar schoonheid en elegantie. Tegenwoordig wordt de orchidee in het Westen gebruikt in bloemstukken om passie en sensualiteit te symboliseren.

Wil je een dierbare bloemen aanbieden en een speciaal bericht sturen? Wij bieden u kwaliteit en zorgvuldig geselecteerde bloemen. Wij verzorgen ook de bezorging van bloemen aan huis.

Terug naar blog