Offrir des fleurs, c’est offrir de l’amour en bouquet - Daily flowers

Bloemen geven is liefde geven in een boeket

Valentijnsdag, geboorte, moederdag, bruiloft of gewoon voor de lol... Er zijn genoeg mogelijkheden om bloemen te geven. Door een boeket aan te bieden, weet je zeker dat je degene die het ontvangt een plezier doet. Een boeket bloemen maakt het mogelijk om emoties te delen. 

Een beetje geschiedenis…

Deze praktijk dateert uit de oudheid. Eerst werden de bloemen, gebruikt voor therapeutische doeleinden, omgezet in lotion of zalf. Na verloop van tijd associeerden de Grieken en Romeinen ze met goden en godinnen. In de Middeleeuwen kregen bloemen een symbolische betekenis, waar wetenschappelijke kennis en bijgeloof zich vermengden. Bloemen stonden centraal in gecodificeerde riten die het mogelijk maakten om de machten van het kwaad af te weren, ziekte af te weren, hartstocht op te wekken, liefde te behouden of zichzelf te verrijken. Tijdens de Renaissance maakten boeketten bloemen het mogelijk om liefdesboodschappen over te brengen, een gewoonte die was geërfd van het Ottomaanse rijk. In de 19e eeuw werd in Frankrijk de taal van bloemen verrijkt en tegenwoordig verwijzen veel bloemisten er nog steeds naar. Door bloemen aan te bieden, maak je een persoonlijk en gepersonaliseerd cadeau dat emoties onthult. Het maakt de persoon die het ontvangt uniek.

Geef en ontvang, voor geluk in kleur en geur.

Of je nu een boeket geeft of ontvangt, het is altijd een momentje van genieten . Door advies in te winnen bij een ambachtelijke bloemist weet u zeker dat u de keuze maakt die het beste past bij de persoon of de omstandigheid. Zijn knowhow en expertise zullen ervoor zorgen dat uw emoties in geurige en bloemige vorm verschijnen. Bloemen hebben een taal waarmee gevoelens op een discrete en elegante manier kunnen worden geopenbaard. Een bloemencompositie doe je niet zomaar en de bloemist is er om je keuze te begeleiden zodat deze in overeenstemming is met de persoon die dit cadeau gaat ontvangen en de boodschap die je hem wilt meegeven. Een boeket begonia dat aan een vriend wordt gegeven, drukt een trouwe en duurzame vriendschap uit. Madeliefjes in een boeket voor een doop of een communie symboliseren onschuld. Een bloemstuk van rode rozen en Oost-Indische kers zal de brandende passie en kracht van je gevoelens laten zien. Een boeket mimosa dat delicatesse en vrouwelijke energie symboliseert, is het ideale geschenk op 8 mei, Internationale Vrouwendag.

boeket bloemen

Duizend en één redenen om bloemen aan te bieden.

Het plezier van geven, de subtiele geur van een boeket bloemen, de decoratieve toon van uw interieur, het romantische gebaar, de troost, de handeling van het complimenteren of de liefde verklaren, de ontdekking van nieuwe soorten, zoveel redenen om je houdt van bloemen. Bij levering of in de winkel, het is het geschenk dat zeker in de smaak zal vallen! Bloemen hebben een positieve invloed op je emoties. Ze prikkelen je zintuigen en je geest. Erkend voor hun acties die de omgevingslucht zuiveren, bevorderen ze concentratie en creativiteit door kalmte en plezier in de geest te brengen. Aarzel niet langer en bied bloemen in een boeket aan uw dierbaren en aan uzelf om dagelijks plezier en welzijn te bieden. Thuisbezorgd bij een geliefde of op het werk voor de verjaardag van een collega, een boeket is een belofte van vreugde en liefde.

Terug naar blog