Pourquoi est-ce que l'on offre des fleurs à la Saint-Valentin ? - Daily flowers

Waarom geven we bloemen op Valentijnsdag?

Valentijnsdag komt snel dichterbij en u aarzelt om bloemen aan te bieden? Of je nu van plan bent om je vlam te verklaren aan je geheime liefde of om de persoon die je dagelijkse leven deelt te verrassen, mis deze kans niet om de ander een plezier te doen, dankzij een prachtig boeket bloemen.

Waarom bloemen geven op 14 februari?

Vergeet het excuus "het is een winkelfeestje". Sinds het oude Rome vieren we de liefde in februari. Inderdaad, de tweede maand van het jaar markeert een vernieuwing, het begin van de komst van de lente, na weken van koude en grijze winter. Sommige vogels beginnen op dit moment ook te paren. Dit feest hebben we ook te danken aan de beroemde Sint-Valentijn, gevangen genomen omdat hij in alle discretie huwelijken had gevierd, terwijl keizer Claudius II de Gotiek het had verboden. Tijdens zijn gevangenschap zou hij verliefd zijn geworden op de blinde dochter van zijn cipier en haar op 14 februari, de dag van zijn executie, hartvormige bloemen hebben gegeven.

Het aanbieden van een bos bloemen zal gegarandeerd in de smaak vallen. Geen fout in maat, geen fout in smaak, geen tijdverspilling door de winkels te rennen om een ​​cadeau te vinden dat misschien wel zal bevallen. Met één klik een boeket laten bezorgen, zorgvuldig voorbereid door onze bloemisten. Voor laatkomers (ja jij, die D-Day pas zag aankomen toen je partner je vanmorgen liefdevol een fijne Valentijnsdag toewenste): als je de dag voor middernacht bestelt, is levering gegarandeerd voor Valentijnsdag .

Welke bloemen kiezen?

Wees echter voorzichtig met de boodschap die u wilt overbrengen. Niet alle bloemen betekenen hetzelfde. De hyacint en de tulp zijn zeer goede keuzes om je boeket samen te stellen. De een roept de vreugde op van het delen van je liefde, de ander onvoorwaardelijke liefde. Met de traditionele roos zit je zeker goed. De fleur-de-lis symboliseert daarentegen de grootsheid van gevoelens en hun authenticiteit. Als je in het begin van een relatie staat, is lila een uitstekende keuze. Pas op voor pioenroos, wat wroeging en schaamte kan betekenen. Gelukkig vertegenwoordigt het ook heldere liefde, als het dubbel is.

De kleur van de gekozen bloemen is ook belangrijk. Het traditionele rood toont je hartstochtelijke liefde en de kracht van je gevoelens, terwijl het wit schoonheid en zuiverheid oproept. Geel is een tweesnijdend zwaard, het kan zowel ontrouw als het geluk om bemind te worden vertegenwoordigen. Violet zal zich onder andere de diepte van gevoelens herinneren.

Ben je verdwaald in het licht van zoveel verschillende keuzes en betekenissen? Daarnaast weet je dat je boeket zeker een boodschap moet overbrengen, maar ook mooi en esthetisch moet zijn. Wees gerust, onze bloemisten bij u in de buurt kunnen een boeket bloemen samenstellen dat aan uw verwachtingen voldoet.

en jouw liefde. Dankzij de bezorging hoef je niet eens te verhuizen, je hoeft alleen maar je helft te gaan zoeken voor een leuke avond.

Kies de gewenste maat, stijl en kleur van het boeket om aan je wederhelft aan te bieden en wij regelen alles voor je.

Terug naar blog