Wat zijn de voordelen van bloemen en planten binnenshuis?

Als je een boeket bij de bloemist koopt, is je eerste instinct als je thuiskomt vaak om het in een mooie vaas te zetten. Maar weet dat de kamerplanten en de bloemen hebben niet alleen de gave om uw meubels te verfraaien: het verbeteren van de luchtkwaliteit, rustgevende deugden of het garanderen van een goed humeur zijn allemaal voordelen van deze planten die vaak, ten onrechte, als eenvoudige decoratieve elementen worden beschouwd.

kamerplant

Bloemen en planten binnenshuis: natuurlijke luchtreinigers

Verwarmings- of airconditioningtoestellen en vervuiling van buitenaf hebben de neiging om de sfeer in uw huis droger te maken. Gelukkig is bekend dat bepaalde planten de luchtvochtigheid verhogen en houd de frisheid binnen . Omgekeerd, als je last hebt van een te hoge luchtvochtigheid, zullen andere planten de voorkeur hebben voor hun absorberend vermogen .
Planten en bloemen fungeren ook als vervuilers . Hoe verrassend het ook mag lijken, stof helpt bij hun groei, en daarom bladeren absorberen fijne deeltjes die in de lucht hangen. Merk op dat planten deze deeltjes letterlijk opzuigen en niet alleen passief absorberen. Goede informatie om te weten aangezien de lucht veel bacteriën bevat, meestal schadelijk voor uw gezondheid!

boeket bloemen

Activators van fysiek en mentaal welzijn

Een boeket bloemen of een kamerplant springt in het oog. Kleurrijk en atypisch, ze hebben de gave om ons te plaatsen goed gezind door hun uiterlijk en hun ontspannende geur, maar niet alleen.
Deze planten hebben een ontstressende werking op je gezondheid. Het is met name aangetoond dat ze de bloeddruk helpen verlagen en de spieren helpen ontspannen. Bij uitbreiding verbetert dit fysieke welzijn van planten vervolgens je humeur. Een slimme manier om stress en angst verminderen op een gezonde en natuurlijke manier.
Als jij voor de planten zorgt, zorgen zij ook voor jou! Bij het huis van Dagbloemen , wij opereren als dagbloemist die uw boeket bloemen of kamerplant bij u thuis brengt. Dus waar wacht je nog op om het experiment uit te proberen en de deugden van planten in je interieur te testen?

Terug naar blog