Transformer son bouquet de fleurs en fleurs séchées - Daily flowers

Maak van je boeket bloemen droogbloemen

Als u uw boeket bloemen lang wilt laten meegaan om een ​​rampzalig lot te voorkomen, is een van de beste alternatieven om het te drogen. Om dit te bereiken, kunt u profiteren van het mooie seizoen en op uw beurt uw interieur sublimeren met een up-to-date decoratief element. Ontdek hoe u uw plant kunt drogen en zo zijn waarde voor u behoudt.

boeket bloemen

Wat zijn de soorten bloemen die kunnen worden gedroogd?

In werkelijkheid kunnen niet alle schijven worden gedroogd en kunnen niet alle schijven op dezelfde manier worden gedroogd. Om je boeket bloemen om te toveren tot een droogbloem, raden we je aan om te kiezen voor platte en dunne planten . Ze hebben minder tijd nodig om te drogen dan pioenrozen of rozen.

In de lijst met schijven die u gemakkelijk kunt drogen, kunt u kiezen voor:

  • hortensia's
  • de pauselijke munt
  • Liatris
  • lavendel
  • eucalyptus
  • Distel
  • de eeuwige met schutbladen...
gedroogde bloemen

Hoe droog je je boeket bloemen?

Voordat u begint met drogen, is het essentieel om uit te zoeken hoe het werkt. De bloemen verwelken omdat ze rotten! En het verrottingsproces is te wijten aan het feit dat ze veel water bevatten.

Het doel is dus om al het water te verwijderen om ze gemakkelijker te kunnen drogen. Het proces kan enkele dagen tot enkele weken duren. Laat je dus niet ontmoedigen als er een dag later nog niets gebeurt.

Zorg er om te beginnen voor dat u reeds beschadigde planten en ongewenste bladeren voorzichtig verwijdert . Bind ze vervolgens goed vast met een elastiekje of een touwtje en zorg ervoor dat het geheel niet verschuift. Hang vervolgens elke gedroogde bloem ondersteboven op een warme, donkere, droge plek . De rol van duisternis zal zijn om de originele kleuren van de componenten van het boeket te behouden.

Om de kansen aan uw kant te zetten en rotten te voorkomen, kunt u het beste drogen in een kamer met goede ventilatie . Controleer na het drogen geleidelijk de voortgang van het proces totdat het drogen is voltooid.

Het is zeer waarschijnlijk dat na verloop van tijd de bevestigingsmiddelen los gaan zitten. Herhaal ze terwijl u ervoor zorgt dat u de laarzen niet te strak aantrekt. Dit voorkomt dat je waterzakken creëert die zich op het lagere niveau van de stelen bevinden en die waarschijnlijk gaan rotten voordat het proces is voltooid. 

Ten slotte, om te weten of het drogen goed is gegaan, raakt u uw bloemen voorzichtig aan . Deze laatste met hun stengels moeten knapperig zijn. Gebruik ze dan om je boeket te maken. Indien nodig raden we u aan om de bloemblaadjes voorzichtig te lakken zodat ze vastzitten en bestand zijn tegen breken en vallen.

Heel eenvoudig te maken, bloemen drogen zou je niet alleen in staat stellen om een ​​decoratief element aan je interieur toe te voegen, maar ook om een ​​mooie herinnering te bewaren. Gooi de boeketten die je aangeboden worden niet in de prullenbak; droog ze gewoon allemaal zodat je ze kunt bewaren.


Terug naar blog