Vous souhaitez faire de votre maison une véritable jungle urbaine ? - Daily flowers

Wil je van je huis een echte urban jungle maken?

De plantentrend nodigt zichzelf uit in interieurs om welzijn te brengen. Wil je van je huis een echte urban jungle maken? Ontdek hieronder enkele decoratietips om van je interieur een prachtige oase van groen te maken.

Personaliseer de ingang van je huis

Toegegeven, het idee is om een ​​stadsjungle te creëren. Elke kamerplant moet echter op een ordelijke manier worden geplaatst, zodat ze uw interieur kunnen verfraaien. Zet bijvoorbeeld een plant bij de ingang van je huis, op de grond bij de deur, of hang hem aan de muur van de inkomhal. Het is een meer originele manier om uw bezoekers te verwelkomen.

Versier je woonkamer

De plantenwand gevormd door prachtige klimplanten of loofplanten zijn aantrekkelijke alternatieven voor schilderijen en wandlijsten. Ook is het mogelijk om in elke hoek van de kamer potten of plantenbakken te plaatsen met verschillende soorten exotische kamerplanten. Dit geeft het gevoel midden in een tropisch bos te zijn.

Verfraai uw slaapkamer

Om uw slaapkamer groener te maken en tegelijkertijd uw interieurdecoratie te verbeteren, kunt u bloempotten op het nachtkastje, boven de kledingkast of kaptafel of bij de deur plaatsen. Om er echter voor te zorgen dat de lucht altijd fris is, is het beter om vetplanten te gebruiken die heel weinig gas afgeven.

slaapkamer planten

Versier je keuken met planten

De keuken kan worden aangekleed met weelderige planten: op de planken, boven het dressoir of zelfs midden op de keukentafel. Je kunt ook een glazen plank bij de ramen maken om een ​​plantengordijn te creëren. Naast aromatische planten en kruiden zijn heesters en planten met gladde bladeren meer aan te bevelen.

Breng een vleugje groen in je badkamer

In tijdschriften is het niet zo gebruikelijk om op planten gebaseerde decoratietips in een badkamer te zien. De aanwezigheid van planten kan deze kamer echter perfect verfraaien en nog meer bevorderlijk maken voor ontspanning. Om dit te doen, zijn porseleinen potten met cactussen of varens het beste. Toch mag het niet te rommelig zijn, vooral als je badkamer niet ruim genoeg is, omdat de planten je kunnen storen.

Terug naar blog