Shipping policy

Waarom worden er bezorgkosten in rekening gebracht?

De bezorgkosten dekken alle logistieke kosten om uw bloemen/planten op tijd te bezorgen. Wij werken samen met een externe partner die uw bloemen/planten snel en veilig bezorgt!
De aangerekende prijs is de prijs die onze dienstverlener ons aanrekent. Hier wordt geen winst op gemaakt.
Wanneer u een boeket bestelt op Daily Flowers, is de prijs van uw boeket die van de bestelde bloemist. Als de levering in de prijs zou zijn inbegrepen, zou u een kleiner boeket ontvangen en dit prijsbeleid komt niet overeen met ons beleid van prijstransparantie.
Andere belangrijke informatie:

De bezorgkosten voor onze bloemboeketten bedragen € 9,90. Daily flowers levert in België voor haar bloemboeketten.

Planten worden overal in België binnen 3 tot 5 werkdagen geleverd. De prijs van de levering varieert naargelang de plaats van levering.

Heeft u het verkeerde afleveradres opgegeven?
Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar hello@dailyflowers.be of neem contact met ons op via 02 307 53 02. In sommige gevallen kunnen we het adres nog aanpassen voordat het wordt verwerkt. Houd er echter rekening mee dat wij een snelle orderverwerking hebben en dat dit niet altijd mogelijk is. Controleer uw afleveradres zorgvuldig voordat u tot betaling overgaat.

Als de wijziging plaatsvindt wanneer de bestelling al wordt geleverd. Voor de wijziging van uw bestelling wordt 8,5€ exclusief BTW in rekening gebracht.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?
Omdat wij een snel leveringsproces hebben, kan het voorkomen dat de bestelling al door de verzender is verwerkt. Zodra de bestelling is verwerkt, kunnen wij niet garanderen dat uw bestelling wordt gewijzigd. Als u uw bestelling wilt wijzigen of annuleren, stuur dan een e-mail naar hello@dailyflowers.be.